Hilkan näyttelyarvostelut

01.10.2011 Lohja sivuerikoisnäyttely, nuortenluokka ERI

Tuomari: Mary Bathurst, Iso-Britannia

Arvostelu:

"Erittäin hyvää tyyppiä. Hyvä koko. Hieman pitkä X. Tyypillinen pää. Kallon pitää litistyä hieman. Kuono-osa voisi olla hieman vahvempi. Silmät tummat ja hyvin sijoittuneet. Hyvät korvat. Suloinen ilme.  Hyvät jalat. Riittävä luusto. Liikkuu hyvin draivilla. Erittäin hyvä luonne."

17.09.2011 Hyvinkää ryhmänäyttely, nuortenluokka ERI2, PN2 Vara-SERT

Tuomari: Rune Fagerström

Arvostelu:

"22kk. Hyvin kaunis kokonaisuus, erinomaiset rungon mittasuhteet. Oikea vahvuus kauttaaltaan. Hyvä sukupuolileima. Hyvän mallinen pää, kauniit silmät ja ilme. Hyvät korvat, erinomainen kaula. Tasapainoiset kulmaukset edesäs ja takana. Hyvä rinnansyvyys, mutta rintakehä saisi olla pidempi. Lyhyt lantio. Erinomainen luusto, raajat ja käpälät. Kapeat etuliikkeet, muuten liikkuu hyvin. Hyvä karvanlaatu, ei parhaassa karvassa tänään. Miellyttävä luonne."

06.08.2011 Saarijärvi, kansallinen näyttely, nuortenluokka ERI1, PN2 Vara-SERT

Tuomari: Lena Danker

Arvostelu:

"21 kuukautta feminiininen söötti narttu jolla erinomaiset mittasuhteet korkeudessa ja pituudessa. Erinomainen X päässä. Hienot korvat. Oikea purenta. Tarpeeksi alaleukaa.  Normaalit kulmaukset. X rintakehä. Oikea hännänpituus .  Liikkuu hyvällä askeleella. "

23.07.2011 Tornio KV, nuortenluokka ERI3

Tuomari: Anders Tunold-Hansen, Norja

Arvostelu:

"20 kuukautta. Erittäin hyvää tyyppiä. Erittäin lupaava, mutta tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen. Hyvän mallinen pää ja hyvä kallo. Tarpeeksi vahva kuono-osa. Kiva ilme. Hyvä kaulan pituus. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takana. Etuosa saa vielä kehittyä. Kohtuullinen luusto. Liikkuu hyvin sivusta, ahtaasti edestä. Erittäin hyvä turkki ja väri."

 

16.01.2011 Lahti ryhmänäyttely, junioriluokka ERI

Tuomari: Jaana Hartus

Arvostelu:

"Erinomaista tyyppiä oleva nuori narttu, jolla jo varsin hyvä runko. Erinomainen pää, ilme ja korvat. Kaunis ryhti. Tasapainoiset kulmaukset, samoin liikkeet. Karvapeite tulossa."

 

12.12.2010 Helsinki KV, Voittaja 2010, junioriluokka ERI3

Tuomari: Gro Svandalsflona, Norja

Arvostelu:

"Suloinen narttu, erinomaista tyyppiä. Kuono-osa saa vielä täyttyä. Vähän pyöreät silmät. Erittäin hyvä niska ja ylälinja. Hieman jyrkkä olkapää. Hyvä rinta.  Hän on hieman kapea edestä. Liikkuu vapaasti sivusta. Pitää olla timmimpi edestä. Hyvä turkki. Mukava luonne."

 

13.11.2010 Jyväskylä KV, junioriluokka ERI

Tuomari: Göran Bodegård, Ruotsi

Arvostelu:

"Erittäin hyvin rakentunut. Suloinen ja feminiininen. Hyvä pää ja ilme. Hyvä edestä ja takaa. Liikkuu hyvin. Erittäin hyvä laatu."

 

7.11.2010 Tartu KV, junioriluokka ERI2, PN2

Tuomari: Lena Danker

Arvostelu:

"11kk vanha hyväntyyppinen tyttö, jolla hyvä koko ja mittasuhteet. Erittäin suloinen ilme. Hyvä pää, erinomaiset korvat. Purenta ok. Hieman suora olkavarsi. Hyvä runko ikäisekseen. Hyvä luusto. Lupaava turkki. Liikkuu terveesti. Mukava luonne."

 

6.11.2010 Tartu KV, junioriluokka EH2

Tuomari: Lis-Beth Liljeqvist, Ruotsi

Arvostelu:

"Erittäin hyvä feminiininen ilme, hyvä purenta, silmät ja korvat. Normaali luusto. Hyvät jalat. Hyvä kaula. Hyvin kulmautunut takaosa, mutta liian paljon lantiota(?). Liikkuu erittäin hyvin sivusta ja takaa. Kiva turkki ikäisekseen."


31.10.2010 Lahti KV, junioriluokka EH1

Tuomari: Mette Tufte, Norja

Arvostelu:

"Erittäin hyvä tyyppi. Feminiininen hyvänmuotoinen pää. Tarpeeksi voimaa kuonossa. Tummat silmät. Hyvä rinta. Hyvä rungon pituus. Hieman löysät etuliikkeet ja hieman korkea häntä. Erittäin hyvä turkki ja väri. "

 

10.10.2010 Hämeenlinna(Tuulos) ryhmänäyttely, junioriluokka ERI2

Tuomari: Ingrid Prytz Ohm, Norja

Arvostelu:

"10 kuukautta. Viehättävä narttu. Oikea koko. Feminiininen pää ja ilme. Kuono-osa voisi olla hieman vahvempi. Oikea purenta. Hyvä luusto ja jalat. Ylälinjan pitää vielä asettua. Hyvä ristiluu ja häntä. Hyvin kulmautunut taka-osa. Erinomainen turkki ja väri. Liikkuu hyvällä ulottuvuudella ja draivilla."

 

19.09.2010 Hyvinkää ryhmänäyttely, junioriluokka ERI4

Tuomari: Beata Petkevica, Latvia

Arvostelu:

"10 kuukautta vanha. Hyvin feminiinen ja viehättävä narttu.  Kauniit silmät ja ilme. Vähän heikko alaleuka. Vähän pienet ja kevyet korvat. Keskipitkä niska. Hyvä ylälinja. Keskikoiset takakulmaukset. Oikein kaartuneet kylkiluut. Hyvä hännän pituus. Kaunis turkki ja väri. Voisi olla syvempi rinta tulevaisuudessa. Erinomaisesti esitetty.

 

04.09.2010 Tampere ryhmänäyttely, junioriluokka ERI4

Tuomari: Dusan Paunovic, Serbia

Arvostelu:

"9 kuukautta, kiva narttu. Oikeanlainen tyyppi, koko & mittasuhteet. Kiva pää. Keskikokoinen rintakehä. Tarpeeksi luustoa, etuosa voisi olla hieman parempi. Oikeanlainen ylälinja & taka kulmaukset. Hyvä turkki ikäisekseen. Takaliike voisi olla parempi. Hyvä luonne."

 

09.08.2010 Kuopio KV, pentuluokka, ei sij.

Tuomari: Keith Nathan, Iso-Britannia

Arvostelu:

"Hyvän kokoinen. Viehättävä pää, kauniit silmät. Kivasti kulmautunut edestä, mutta etuosa on hieman eteenpäin asettunut. Hyvin tasapainoinen. Hyvä ylälinja. Oikeanlainen hännänkiinnitys. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvin lihaksikas. Hyvä turkki. Aika vakaa, tyylikäs takaliike, mutta hieman epävakaa edestä."

 

08.08.2010 Kuopio KV, pentuluokka, ROP-pentu + KP

Tuomari: Alan Bradshaw, Uusi-Seelanti

Arvostelu:

"Oikean kokoinen narttu. Kaunis pää ja ilme, halutulla söpöydellä. Valitettavasti hänellä ei ole parhaiten rakentuneet olkapäät ja tämä näkyy liikkeessä eteenpäin. Hänellä on kaunis karva ja erinomainen hännänkiinnitys. Sivu liike on tasapainoinen. Kaikenkaikkiaan kaunis kuva."

 

07.08.2010 Kuopio KV, pentuluokka, ROP-pentu + KP

Tuomari: Ulla Bergh-Persson, Ruotsi

Arvostelu:

"Erinomainen narttu, oikean kokoinen tyyppi. Erittäin kaunis pää oikealla ilmeellä. Hyvä purenta. Tummat, kauniit oikean muotoiset silmät. Hyvin kannetut korvat. Liikkuu hyvin. Hieno turkki. Lupaava."


3.7.2010 Pori KV, pentuluokka, PEK2 + KP

Tuomari: Tamas Jakkel, Unkari

Arvotelu:

"Hyvä tyyppi. Kiva pää. Voisi olla voimakkaampi alaleuka. Hyvät korvat. Ihana tasapaino ja olemus. Hän on vakaa liikkuja."